Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η πρώτη Αγρυπνία ενώπιον της Αγίας Ζώνης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, το βράδυ, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού στο Επισκοπειό. Της ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και συλλειτουργούντων κληρικών της Μητρόπολης Ταμασού και άλλων Μητροπόλεων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε εν συντομία στην επίγεια ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

«Αξιώθηκε από τη νηπιακή της ηλικία να αφιερωθεί στα Άγια των Αγίων και εκεί να προετοιμαστεί με νουθεσία Κύριου μέσα από τις θείες Γραφές αλλά και μέσα από την προσευχή και την προσήλωση στο θέλημα του Θεού, να προετοιμαστεί σωματικά, ψυχικά και πνευματικά, ολοκληρωτικά, για να υπηρετήσει το μέγα μυστήριο της σωτηρίας, το μεγα μυστήριο της Θείας Οικονομίας, για τη σωτηρία του ανθρώπου και του σύμπαντος κόσμου. Ποιο είναι αυτό το μυστήριο; Το μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος.

Η μόνη αξία από το ανθρώπινο γένος να φέρει το πλήρωμα της θεότητος σωματικώς. Η Παναγία, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πραγματικά μεταμορφώθηκε μέσα στη δόξα του Θεού. Είναι ο πρώτος άνθρωπος, που γνώρισε τη θέωση πραγματικά.

Γι’ αυτό και η Παναγία φέρει κάποια σύμβολα, τα οποία είναι ακαταμάχητα σύμβολα. Το πρώτο είναι το αειπάρθενο της Παναγίας, που δείχνει ακριβώς αυτή τη μεταβολή που δέχθηκε η Παναγία, δεχόμενη μέσα της τη μεταμόρφωση την έκανε να εισέλθει στα Άγια των Αγίων και από εκεί να πρεσβεύει για τη σωτηρία του κόσμου.

Το δεύτερο ότι η Παναγία δεν μπόρεσε να κρατηθεί από το θάνατο, αλλά ανέστη και μετέστη στους ουρανούς. Και ζώσα στους ουρανούς μεταλαμβάνει των μεγάλων πνευματικών χαρισμάτων μεταξύ αυτών και της πανταχού παρουσίας της, αλλά και τη δυνατότητα να στέκεται μπροστά στο υπερουράνιο θυσιαστήριο και να πρεσβεύει για τη σωτηρία του κόσμου.

Το τρίτο σύμβολο είναι όπως μετεμορφώθη ο Χριστός, έτσι μετεμορφώθη και η Παναγία και αυτός είναι και ο προορισμός του ανθρώπου, ο δοξασμός του ανθρώπου», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την πρόσκληση και την ευλογία να τελέσει την πρώτη αγρυπνία ενώπιον του Θεομητορικού Κειμηλίου.

Καθ’ όλη την διάρκεια της Αγρυπνίας, πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου και να λάβουν την χάριν Της.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A