Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου ενώπιον της Αγίας Ζώνης, που τίθεται εις προσκύνηση του λαού στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε στον βαθμό του Διακόνου τον κ. Ιωάννη Κρόκο.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Ιερομόναχος Μάξιμος Βατοπαιδινός, επικεφαλής της συνοδείας της Αγίας Ζώνης, ο Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος Κλεάνθους, ο Ιερομόναχος Ησαΐας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μαρίνος Παπαχριστοδούλου και Μάριος Ιωαννίδης, ο Πρεσβύτερος Κυριάκος Ευθυμίου και οι Ιεροδιάκονοι Ραφαήλ, Άνθιμος και Έλενος.

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής υποδέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο που διασώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας.

Την Τιμία Ζώνη κόμισε στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής εκ μέρους της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο Ιερομόναχος Μάξιμος Βατοπαιδινός με τη συνοδεία Βατοπαιδινών Πατέρων, και υποδέχθηκαν ο οικείος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, οι ευγενώς προσκληθέντες, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιέρι κ. Πανάρετος.

Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα παραμείνει στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής έως και την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 1:00 μ.μ. προς προσκύνηση του πιστού λαού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A