Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής υποδέχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23ης Φεβρουαρίου 2024 την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο που διασώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας.

Την Τιμία Ζώνη κόμισε στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής κ μέρους της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο Ιερομόναχος Μάξιμος Βατοπαιδινός με τη συνοδεία Βατοπαιδινών Πατέρων και υποδέχθηκαν ο οικείος Μητροπολίτης, Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, οι ευγενώς προσκληθέντες, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιέρι κ. Πανάρετος.

Το Θεομητορικό κειμήλιο υποδέχτηκε επίσης με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια ο ιερός κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως, οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, τα δημοτικά σχολεία της περιοχής, τα οργανωμένα σύνολα, αλλά και πλήθος πιστών που προσήλθαν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη.

Μετά την υποδοχή η ιερή πομπή κατευθύνθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλου Ανδρέου, όπου τελέστηκε Δοξολογία και δέηση.

Μετά το πέρας της σύντομης ακολουθίας απηύθυνε προσφώνηση ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθώς και τη συνοδεία του με επικεφαλή τον Ιερομόναχο Μάξιμο. Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης, ο Μητροπολίτης Ταμασού προσέφερε στον π. Μάξιμο ένα περίτεχνο επιστήθιο σταυρό.

Στην αντιφώνησή του ο π. Μάξιμος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του Θεομητορικού ιερού κειμηλίου και ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την υποδοχή που επεφύλαξε κλήρος και λαός προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Παρέστησαν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξης Βαφεάδης, και Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, κ. Δημήτρης Δημητρίου, εκ μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας, οι βουλευτές ΕΔΕΚ, κ. Ανδρέας Αποστόλου, και ΔΗΠΑ, κ. Αλέκος Τρυφωνίδης, ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Μάριος Παναγίδης, οι Δήμαρχοι Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Λακατάμειας, κα Φωτούλα Χατζήπαπα, Λατσιών, κ. Χρίστος Πιτταράς, Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ, Ακανθούς, κα Ελένη Χατζημιχαήλ, Λευκονοίκου, κα Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, ο Αρχιπύραρχος κ. Νίκος Λογγίνος, ο Υποπύραρχος, κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, κ. Παναγιώτης Αντωνίου, Θρονικοί Επίτροποι, Κοινοτάρχες, οργανωμένα σύνολα, οι Χριστιανικοί Σύνδεσμοι Γυναικών της Μητροπόλεως, μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων σχολείων της μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού με τα σχολικά λάβαρα και πλήθος κόσμου.

Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα παραμείνει στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής έως και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 1:00 μ.μ. προς προσκύνηση του πιστού λαού.

Καθημερινά θα τελούνται Θείες Λειτουργίες, Ιερές Αγρυπνίες και από τις 10:30 π.μ – 4:30 μ.μ ανα μία ώρα, παρακλήσεις στην Αγία Ζώνη, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A