Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού  και Ορεινής κ. Ησαΐας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Ανδρέα Αλιόσιν, το Σάββατο,  23 Δεκεμβρίου 2023, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, και Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Θεόδωρος Στυλιανού και Ανδρέας Σολωμού, ο Οικονόμος Δημήτριος Βασιλείου (Ι.Μ. Κιτίου), οι Πρεσβύτεροι  Ιωαννης Αλιόσιν, Ανδρέας Μικέλλη (Ι. Μ. Λεμεσού) και Παύλος Γαϊδαρένκο, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως  Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ανδρέας Ηρακλέους (Ι. Αρχ. Κύπρου).

Ο Πανιερώτατος  απηύθυνε πατρικοὺς λόγους προς τον χειροτονούμενον, πρεοτρέποντάς τον να συλλέγει τα μυστικά της πνευματικής ζωής από την καρδιά του Χριστού. Να συλλέγει την ταπείνωση, να καλλιεργεί την υπακοή και την προσευχή, ώστε η ζωή του να είναι ευλογημένη και επιτυχημένη.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π. Ανδρέας αναφέρθηκε κυρίως στην ευθύνη και στο μεγαλείο της ιερωσύνης.

Έκλεισε δε τον λόγο του αναφέροντας και ευχαριστώντας θερμά όλα τα πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική πορεία του.

Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού  για την επί σειρά ετών πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και όλης της οικογένειάς του αλλά και το αληθινό ενδιαφέρον για την πνευματική του πορεία.

Ο νέος πρεσβύτερος, π. Ανδρέας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, δέχθηκε τις ευχές του κόσμου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A