Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με αγιορειτική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε  Ιερά Αγρυπνία την Πέμπτη 14 προς την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, επί τη εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Γεροντίσσης στην Ι. Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος Γαβριήλ, στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Να αναφερθεί ότι στην Ιερά Αγρυπνία έψαλλαν  στο δεξιό ψαλτήρι οι Ξενοφωντινοί πατέρες, και στο αριστερό ψαλτήρι η χορωδία του πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, κ. Ιωάννη Λιάκου.

Στο Συνοδικό της Μονής ακολούθησε αγιορείτικο κέρασμα, όπου εκεί ο Γέροντας ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ταμασού για την αποδοχή της πρόσκλησης να προεξάρχει των Ακολουθιών.

Κατά το μοναστηριακό γεύμα της κυριωνύμου ημέρας της Συνάξεως της Παναγίας της Γερόντισσας, ο προεξάρχων της εορτής Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής  κ. Ησαΐας, απηύθυνε λόγους πατρικούς και ευχαριστηρίους εις την Παντοκρατορινή αδελφότητα και τους πιστούς.

Ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος επευλόγησε την πρόσκληση της Μονής και παραχώρησε την κανονική άδεια, ώστε να προστεί της σημερινής πανηγύρεως. Επίσης, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής για την πρόσκληση να προστεί της πανηγύρεως αυτής.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A