Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023 η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού, Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρη και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η εγκύκλιος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου για την εορτή των Χριστουγέννων, την οποία ανέγνωσε ο Μητροπολίτης κ. Ησαΐας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε  πατρικά στο εκκλησίασμα όπως ο  νεογέννητος Χριστός νά χαρίσει με την παρουσία τους στις ψυχές των ανθρώπων  πλούσια την ευλογία και  τη χάρη Του.

Αμέσως μετά, ο Πανιερώτατος μετέβη στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής και του Οσίου Ιωάννου του Ρουμάνου (ρουμανικής τεχνοτροπίας) πλησίον της Μητροπόλεως Ταμασού, όπου ο ναός ήταν κατάμεστος από δεκάδες ρουμάνους πιστούς, οι οποίοι προσήλθαν για να εορτάσουν τα Χριστούγεννα .

Ο ναός αυτός εξυπηρετεί  τις πνευματικές ανάγκες των ρουμάνων που ζουν στην μητροπολιτική περιφέρεια της Ταμασού.

Ο Πανιερώτατος τους  ευχήθηκε καλά
Χριστούγεννα  και να εορτάσουν την Γέννηση του Χριστού με υγεία και την εξ ύψους δύναμη και ευλογία.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A