Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Γερόντισσας στο Δήμο Τσερίου.

Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Τσερίου.

Στο ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Μητροπολίτης Ταμασού και  Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριάκος Κασπαρής, Αδάμος Αδάμου και Χρίστος Τσιοβάνου, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Το θείο λόγο  κήρυξε  με θεολογικό βάθος ο προεστώς της Ευχαριστιακής Συνάξεως, Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος. «Καλούμαστε να μιμηθούμε τη ζωή, τη στάση και τη θυσία της Υπεραγίας Θεοτόκου, το πρόσωπο της οποίας διακρίθηκε όχι μόνο γιατί υπέδειξε μία καθαρότητα βίου. Όχι μόνο γιατί αφιερώθηκε εις τα Άγια των Αγίων, όχι μόνο γιατί διετήρησε την αγνότητά της, αλλά διακρίθηκε κυρίως με τον τρόπο απέναντι στο κάλεσμα του Θεού και δεύτερο για τη διάθεση, την οποία υπέδειξε ώστε να πραγματοποιηθεί το κάλεσμα αυτό.  Ήταν εκείνη, η οποία επελέγη από το Θεό για να μπορέσει να σκηνώσει μέσα της και να γεννηθεί εν σαρκί ο Υιός και Λόγος του Θεού». Αναφέρθηκε, στη συνέχεια, για τη Θεοτόκο και τη σχέση της με το  χριστολογικό δόγμα  και το ρόλο που διαδραμάτισε στο έργο της εν Χριστώ οικονομίας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον άγιο Ταμασού για την πρόσκληση, τους κληρικούς για την αβραμιαία φιλοξενία και ευχήθηκε όπως η χάρη της Παναγίας συνοδεύει τον κάθε ένα στη ζωή του.

Προ της  απολύσεως, ο Πανιερώτατος  Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον άγιο Μεσσηνίας για την αποδοχή της πρόσκλησης να παραστεί στη σημερινή πανήγυρη. Εκ μέρους του ναού, προσέφερε στον Σεβασμιώτατο εικόνισμα της Παναγίας της Γερόντισσας, εις ένδειξη ευχαριστίας, εκτιμήσεως και ευγνωμοσύνης.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A