Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με κάθε λαμπρότητα, αλλά και ιερά κατάνυξη ετελέσθη ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Γεροντίσσης, της οποίας το εικόνισμα φυλάσσεται ως ακοίμητος θησαυρός στον περικλεή και περίλαμπρο Ναό των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δήμο Τσερίου.

 Το εικόνισμα αυτό προσκόμισε, κατόπιν αιτήματος της ενορίας και με την ευλογία του επιχώριου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐου, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, το  Δεκέμβριο του 2014.

Στην ιερά  ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, στον οποίο αναφέρθηκε για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Συνεχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος (Εκκλησία της Ελλάδος), ο οποίος βρίσκεται τις ημέρες αυτές στην μεγαλόνησο Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο επιχώριος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.

Τους αγίους αρχιερείς πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριάκος Κασπαρής, Αδάμος Αδάμου, Στέφανος Χρυσάνθου, Ανδρέας Σολωμού, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Νικόλαος Δούμας, Ανδρέας Τουλούμης, Χρίστος Τσιοβάνου, Μάριος Ιωαννίδης, Μάριος Νεοφύτου, οι Οικονόμοι Σωτήριος Παπαγεωργίου, Χριστομάριος Παπασωτηρίου, Θεόφιλος Αλχούρι, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Ραφαήλ Μισιαούλης, και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, ο οποίος προσεφώνησε με εγκαρδιότητα τους αρχιερείς, εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την αποδοχή της προσκλήσεώς του. Στην προσφώνησή του τόνισε την ελληνικότητα της Κύπρου, την ανάγκη για άμεση απελευθέρωση του σκλαβωμένου νησιού μας και τη διατήρηση της εθνικής, κοινωνικής και οοκογενειακής  ειρήνης.

Εις ένδειξη ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, ο Μητροπολίτης Ταμασού προσέφερε στον Μητροπολίτη Λεμεσού και τον Επίσκοπο Νιτρίας εικόνισμα της Παναγίας της Γερόντισσας. Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, προσέφερε ένα σετ εγκόλπια, ένα αρχιερατικό ανάγλυφο μπαστούνι και αγιογραφημένο εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου, προστάτου και πολιούχου της Μητροπόλεως Ταμασού.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γεροντίσσης πέριξ του περικαλλούς Ναού, την οποία λιτάνευσαν μέλη της Πολιτικής Άμυνας Τσερίου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν μεταξύ του εκκλησιάσματος, ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Σταύρος Μιχαήλ, ο Υπαστυνόμος Μάριος Σάββα, οι Θρονικοί επίτροποι της Μητροπόλεως κ. Αριστοτέλης Μελής και κ. Κυριάκος Χριστοδούλου. 

Της ακολουθίας τελετάρχησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως.

Τα ιερά αναλογία κόσμησαν οι ιεροψάλτες του Ναού Αθανάσιος Βαρσάμης και Παντελεήμονας Ζωττής.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A