Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ – ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΩ

Στα 32 χρόνια, ως Κληρικός, εκ των οποίων τα 15, ως Μητροπολίτης, υπηρετώ την Εκκλησία, με μοναδικό στόχο να φέρω τους ανθρώπους κοντά στον Χριστό και το σύστημα πανανθρώπινων αξιών, που αυτός εκπροσωπεί και δίδαξε στον κόσμο.

Όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζομαι να αποδείξω, ότι ο δρόμος του αγιασμού, που μας κάλεσε να μιμηθούμε, είναι, ανεξαιρέτως, εφικτός για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις χρώματος, φυλής και γλώσσας.

Ναι, δεν είναι άπιαστο όνειρο ο αγιασμός και η σωτηρία της ψυχής μας. Δεν είναι ουτοπία. Ο Χριστός και αυτό που ευαγγελίζεται, ως τρόπο ζωής, είναι οικουμενικός και το μήνυμά του απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους όλων των εποχών.

Ο δρόμος της αρετής που μας δίδαξε δεν θέλει πολλούς τύπους και κανονισμούς, δεν χρειάζεται πολλές γνώσεις και καθωσπρεπισμούς. Χρειάζεται μονάχα αγάπη, ταπείνωση, αποδοχή, σεβασμό, ανθρωπιά, προσευχή και αγώνα.

Χρειάζονται στη ζωή μας ανθρώπινες ανιδιοτελείς κινήσεις, όπως μια ειλικρινής συγγνώμη σε κάποιον που πληγώσαμε, μια συγχώρεση σε κάποιον που μας έθιξε, η συμπαράσταση σε κάποιο πονεμένο, πληγωμένο και παραπεταμένο από τη σκληρή ζωή συνάνθρωπο.

Χρειάζεται ενδιαφέρον για τα παιδιά που φέρνουμε στον κόσμο, χρειάζεται συμπόνια και αλληλεγγύη για τους νέους που ονειρεύονται, για τους ηλικιωμένους που αγωνιούν γι’ αυτούς που ασθενούν και υποφέρουν.

Χρειάζεται, ακόμη, σεβασμό και προσευχή προς τον Δημιουργό μας, αλλά και προς τον δικό μας εαυτό, τον οποίο παραμελούμε και δεν συνειδητοποιούμε την αθάνατη αξία του.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A