Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022, στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, η καθιερωμένη συνάντηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου μεταξύ των διευθυντών και των διευθυντριών των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Πριν από τη συνάντηση οι προσκεκλημένοι έτυχαν θερμής υποδοχής και ξενάγησης στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού από τον κ. Αλέξανδρο Ταπάκη τέως επιθεωρητή δημοτικής εκπαίδευσης και συνεργάτη της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια ο διευθυντής του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης αλλά και για την αγαστή συνεργασία τους.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης μας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα συνεργασίας των σχολείων μεταξύ της Μητροπόλεως.

Τόνισε ότι είναι ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να συνεχιστεί η συνεργασία των σχολείων με την Εκκλησία έτσι ώστε να συνεχιστεί η δυνατότητα που δίνεται στους ιερείς να επισκέπτονται τα κατά τόπους σχολεία των ενοριών. Αυτό βοηθά τα παιδιά να μην χάνουν την επαφή με το Χριστό λόγω του βαρυφορτωμένου προγράμματος τους.

Επίσης ανέφερε ότι κοινός στόχος σχολείων και Εκκλησίας είναι η σωστή αγωγή των παιδιών και η σωστή καθοδήγησή τους στη ζωή, όπως προσπαθεί η Μητρόπολη Ταμασού, μέσω του ποδηλατικού ομίλου, τη διοργάνωση πρωταθλημάτων, φεστιβάλ, παιδικών εκδηλώσεων και κατασκηνώσεων.

Ο Πανιερώτατος άφησε ανοικτή δίοδο επικοινωνίας με τα σχολεία περιμένοντας διάφορες εισηγήσεις, σε οποιοδήποτε τομέα, και πως θα μπορούσε η Μητρόπολη να βοηθήσει για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν.

Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα σ’ όλους τους παρευρικομένους.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A