Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου 2022, στο Συνοδικό της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής έλαβε χώρα εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από τη Μητρόπολη Ταμασού σε συνεργασία με το Δήμο Λύσης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Λύσης, κ. Ανδρέα Καουρή, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλάκετα στον Πανιερώτατο, ως ένδειξη της εκτίμησης και ευχαριστίας του Δήμου Λύσης για τη μεγάλη θρησκευτική και εθνική προσφορά του προς την Κύπρο και ιδιαίτερα για τη διαχρονική μέριμνα και προσφορά του προς τον κατεχόμενο Δήμο Λύσης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα, ο οποίος πρωτίστως ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την τιμητική πλακέτα. Επίσης, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε το Δήμο Λύσης για την ευκαιρία της συνδιοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης και απένειμε έπαινο στον Λυσιώτη κ. Παντελή Σαντζιάκη, ο οποίος φιλοτέχνησε αντίγραφο της Παναγίας Χρυσολυσιώτισσας, το οποίο τοποθετήθηκε και κοσμεί τον περίβολο της Μητροπόλεως Ταμασού.

Ακολούθησε αρχιτεκτονική περιγραφή του Ναού της Παναγίας της κατεχόμενης Λύσης, από την αρχαιολόγο κ. Μαργαρίτα Πέτρου.

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με ψαλμούς και ύμνους από την Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Λύσης “Γιάγκος Σουρουλλάς”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η κ. Χριστίνα Θεοχαρίδη, εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΦ, Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, Υπαστυνόμος Μάριος Σάββα, ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Κοινοτάρχης Επισκοπειού κ. Ιωάννης Λουκαΐδης, και οι πρώην κοινοτάρχες Επισκοπειού κ. Τομάζος Μάος και Λεόντιος Μηχανικός, και αρκετοί Λυσιώτες.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A