Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, 20 Απριλίου 2022, συνεχίζοντας την περιοδεία του στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας τέλεσε το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου και στη συνέχεια την ακολουθία του Νιπτήρος (όρθρος Μεγάλης Πέμπτης) στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Συνοικισμό Ανθούπολης.

Τον Πανιερώτατο πλαισιώναν οι Ιερείς του Ναού και οι δύο διάκονοί του.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα τέσσερα γεγονότα, που θέσπισε η Αγία μας Εκκλησία να εορτάζουμε και να ενθυμούμαστε την Μεγάλη Πέμπτη, τον Ιερό Νιπτήρα, το Μυστικό Δείπνο, την Υπερφυά Αρχιερατική Προσευχή και την προδοσία του Χριστού από τον Ιούδα. Και τα 4 αυτά γεγονότα μας διδάσκουν την ταπείνωση που είχε ο Ιησούς “ἐταπείνωσε τὸν ἑαυτόν του γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου καὶ μάλιστα θανάτου σταυρικοῦ.”

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους αυτή την αρετή να καλλιεργούμε καθημερινά στη ζωή μας, την αρετή της ταπείνωσης. Ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και καλή συνέχεια στον πνευματικό αγώνα που ο κάθε ένας κάνει στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A