Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ευφημιανού στον Κόρνο λειτούργησε και κήρυξε το Θείο Λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, την Κυριακή μετά την μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου 2021.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο πολιός οικονόμος Γεώργιος Καπαρής, από τη Λύση, ο πατήρ Ανδρέας και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα πρόσωπα που προβάλλει την Κυριακή αυτή η Αγία μας Εκκλησία, ήτοι των δικαίων Θεοπατόρων Ιωσήφ του Μνήστορος, Δαυΐδ του βασιλέως και Ιακώβου του αδελφοθέου και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων. Αναφέρθηκε στην προσκύνηση του γεννηθέντος Ιησού Χριστού υπό των μάγων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα πρόσωπα των δύο Γερόντων, Γαβριήλ και Παναή, οι οποίοι με πνευματικότητα και μαεστρία οδήγησαν και οδηγούν πολλούς συνανθρώπους μας στον Χριστό. «Θυμάμαι τον Γέροντά μου Γαβριήλ με πόση στοργή και αγάπη μας εξιστορούσε τη σχέση και την μαθητεία τόσο αυτού όσον και πολλών συγχωριανών του κοντά στο γέροντα Παναή, τον οποίο θεωρούσε σπουδαίο εμπειρικό λαϊκό θεολόγο εφάμιλλο αν όχι και καλύτερο πολλών επιφανών πτυχιούχων θεολόγων της εποχής του. Ο Γέροντας Παναής, όπως αργότερα και ο Γέροντας Γαβριήλ, δίδασκαν πρώτα με τις πράξεις και τη βιωτή τους και ύστερα με τα θεόπνευστα λόγια τους».

Στο τέλος της ομιλίας του, ευχήθηκε όπως και οι δύο Γέροντες από εκεί που βρίσκονται κοντά στο Θεό, να δέονται μαζί δυνατά για την απελευθέρωση της αγαπημένης τους Λύσης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ελπίδα και προσευχή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν τα μνημόσυνα του Γέροντος Γαβριήλ, από τη Λύση, καθηγουμένου της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα, ο οποίος ήταν και ο πνευματικός πατέρας του Μητροπολίτη Ταμασού, της Καθηγουμένης Αγίου Παντελεήμονος Αχερά, Καλλίστης μοναχής, και του Γέροντος Παναή Γεωργίου Χατζηιωνά, καταγόμενος, επίσης, από τη Λύση.

Παρόντες ήταν αρκετοί πρόσφυγες από την κατεχόμενη κωμόπολη της Λύσης. Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Λύσης κ. Ανδρέας Καουρής.

Στο τέλος, ο Δήμαρχος Λύσης τίμησε τον Πανιερώτατο για τη μεγάλη προσφορά του κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας του εξωκλησίου του Αγίου Ευφημιανού Λύσης στον Κόρνο και τη διαχρονική συμπαράστασή του προς το εξωκλήσι και τη Λύση.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A