Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Τη Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην κοινότητα του Αγίου Ιωάννη Μαλούντας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Χρυσάνθου, ιερεύς της κοινότητος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορταζόμενου Αγίου, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μεταξύ των επτά διακόνων, που εξέλεξαν οι πρώτοι χριστιανοί για να επιστατούν στις κοινές τράπεζες των αδελφών. Είχε αφιερώσει τη ζωή του στο κήρυγμα του ευαγγελικού λόγου και στη φιλανθρωπική δράση. Ένεκα της προσφοράς και των αρετών του, τιμήθηκε με το χάρισμα της θαυματουργίας. Με το χάρισμα αυτό θεράπευε ασθενείς και αποδείκνυε τη δύναμη του Χριστού.

Οι Ιουδαίοι, όμως, καθώς ήταν προκατειλημμένοι, εξαπέλυσαν συκοφάντες ανάμεσα στο λαό, που διέδιδαν ότι άκουσαν το Στέφανο να βλαστημεί το Μωϋσή και το Θεό.

Με μίσος άρπαξαν τον Άγιο Στέφανο και τον οδήγησαν μπροστά στο Συνέδριο, για να απολογηθεί.

Η απολογία του Στεφάνου υπήρξε πρότυπο τόλμης και θάρρους. Χωρίς να φοβηθεί, εξαπέλυσε λόγια εναντίον των Ιουδαίων.

Στο συνέδριο φάνηκε και η μεγάλη συγχωρητικότητα του Στεφάνου προς τους εχθρούς του με τη φράση του, «Κύριε, μὴ στήσης αὐτοῖς τὴν ἁμαρτίαν ταύτην».
Αυτή τη συγχώρηση και αγάπη, κάλεσε τους πιστούς ο Πανιερώτατος να αποκτήσουν , ώστε να αξιωθούμε να απολαύσουμε τα ουράνια αγαθά, τα οποία αξιώθηκε ο Άγιος Στέφανος να απολαύσει.

Τέλος ευχήθηκε στον πατέρα Στέφανο έτη πολλά, με υγεία και ευλογία, ευχόμενος όπως συνεχίσει τον αγώνα του στην ποιμαντική του διακονία.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Κοινοτάρχης του Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, ο Διοοκητής ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Στυλιανός Τίνανας και ο Αντισυνταγματάρχης Διομήδης Παπαδόπουλος.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A