Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με αισθήματα αγάπης και χαράς, που πηγάζουν από το μέγιστο γεγονός της Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, εορτάστηκαν με κάθε μεγαλοπρέπεια τα Χριστούγεννα στον Ιερό
Ναό της Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον πιο πάνω Ιερό Ναό.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, ο Πρεσβύτερος Παναγιώτης Σταύρου και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη Σάρκωση του Θεού Λόγου. Με την Ενανθρώπιση του Χριστού αποκαθίσταται το ανθρώπινο γένος στην προπτωτική του κατάσταση.
Όλη η ένσαρκος οικονομία του Θεού έγινε «δι ἡμᾶς», «υπέρ ημών».
Στο Κοντάκιο των Χριστουγέννων ψάλλουμε «δι ἡμᾶς γαρ εγεννήθη παιδίον νέον». Η σκέψη ότι ο Θεός «εκένωσεν εαυτόν μορφήν δούλου λαβών» (Φιλιπ. 2,7) για εμάς, για την δική μας σωτηρία, οδηγεί τον άνθρωπο σε βάθος ταπεινώσεως και ευγνωμοσύνης προς τον Σωτήρα του Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Στο τέλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα, ευχόμενος όπως η καρδιά του καθενός γίνει φάτνη, ώστε να γεννηθεί ο Χριστός στην καρδία του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε η Αρχιεπισκοπή εγκύκλιος με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A