Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμά και εορτάζει την 12η Δεκεμβρίου η Εκκλησία την Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Κυπρίου και Θαυματουργού.

Το εσπέρας του Σαββάτου, 11 Δεκεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πάνω Δευτερά, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, συμπαραστατούμενος υπό του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερου Θεόδωρου Στυλιανού, του Πατρός Διονυσίου Σαρούντα και του Αρχιδιακόνου Ραφαήλ Μισιαούλη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Οικουμενικού Αγίου της Ορθοδοξίας, Αγίου Σπυρίδωνος. Η Χάρις του Θεού κατέστησε τον Άγιο Σπυρίδωνα από ποιμένα προβάτων σε ποιμένα της ποίμνης του Χριστού. Με το παράδειγμά του φωτίζει και καθοδηγεί ολόκληρη την Οικουμένη. Για αυτό και η Χάρις του Θεού τον ανέδειξε Θαυματουργό, όχι μόνο όσο ζούσε αλλά μέχρι και σήμερα.

Το Άγιο Λείψανο του Αγίου εδώ και τόσους αιώνες παραμένει άφθαρτο, και από την Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκε στην Νήσο Κέρκυρα όπου και παραμένει και επιτελεί θαύματα.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο πατήρ Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την παρουσία του στον πανηγυρίζοντα Ναό και του δώρησε μια ανθοδέσμη με την ευκαιρία της επετείου της γενεθλίου ημέρας του. Να αναφερθεί ότι το κοσμικό όνομα του Πανιερωτάτου ήταν Σπυρίδωνας.

Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνος στην Πάνω Δευτερά βρίσκεται εντός του κοιμητηρίου.
Ανηγέρθη το 1970 και ανεκαινίσθη το 1994 υπό του Μακαριστού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλαμίνος κυρού Βαρνάβα.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A