Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή των Προπατόρων, 12 Δεκεμβρίου 2021, και εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του εξ Άσσιας καταγομένου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Νικολαΐδης και ο Πρεσβύτερος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, καθώς και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Σπυρίδωνα. Τόνισε ότι το κυριότερο χαρακτηριστικό που τον διέκρινε ήταν η πραότητα. Αναφέρθηκε στην αρετή της πραότητας λέγοντας ότι η πραότητα είναι μία αμετακίνητη κατάσταση του νου, που παραμένει η ίδια και στις τιμές και στις περιφρονήσεις. Η πραότητα είναι το στήριγμα της υπομονής, η μητέρα της αγάπης, η προϋπόθεση της διάκρισης, διότι όπως λέγει και ο ψαλμωδός «διδάξει Κύριος πραείς οδούς αυτού» (Ψαλμ. 24, 9).

Ο Άγιος Σπυρίδωνας επιτέλεσε μεγάλα θαύματα με τη δύναμη του Θεού. Μερικά από αυτά είναι ότι με την προσευχή του έφερε βροχή σε περίοδο ξηρασίας, σταμάτησε τη ροή ενός ποταμού, ανέστησε ανθρώπους εκ νεκρών, θεράπευσε τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο από βαριά ασθένεια, είδε και άκουσε αγγέλους του Θεού «Ήταν προστάτης των φτωχών, πατέρας των ορφανών, δάσκαλος των αμαρτωλών. Και είχε τέτοια καθαρότητα και αγιότητα, πού του δόθηκε η χάρη άνωθεν να κάνει πολλά θαύματα, για τούτο ονομάσθηκε θαυματουργός.

Στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ.πού έγινε στη Νίκαια, ανάμεσα ατους 318 Θεοφόρους Πατέρες ήταν και ο άγιος Σπυρίδωνας. Παρόλο που δεν γνώριζε γράμματα, αποστόμωσε τον αιρεσιάρχην Άρειο για τις αιρετικές του δοξασίες.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν βοηθό στη ζωή τους τον Άγιο και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στη ζωή τους.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το δέκατο τρίτο μνημόσυνο του αειμνήστου Τάσου Παπαδόπουλου, πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας (2003 – 2008).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος μετέβη στο κοιμητήριο της Δευτεράς, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του αειμνήστου Τάσου Παπαδόπουλου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A