Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σήμερα, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζον ενοριακός Ιερός Ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην κοινότητα της Κλήρου.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νυχίδης πλαισιούμενος από τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε, ο οποίος αναφέρθηκε στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευχήθηκε όπως η Κυρία Θεοτόκος μεσιτεύσει στον Υιό και Θεό της για ταχεία απελευθέρωση της μαρτυρικής πατρίδος μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας πέριξ του πανηγυρίζοντος Ναού.

Στη συνέχεια, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Επάρχου Λευκωσίας, κ. Ανδρέα Χατζηπάκκου, των στρατιωτικών αρχών, των προέδρων των κοινοτήτων Κλήρου, Μαλούντας, Αρεδιού, Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, Αγροκηπιάς, Αγίου Επιφανίου, Γουρρίου, Καλού Χωριού, Πολιτικού, Πάνω και Κάτω Δευτεράς, της διευθύντριας του Περιφερειακού Γυμνασίου Μαλούντας, των Διευθυντών και των Διευθύντριων των Δημοτικών Σχολείων των γύρω κοινοτήτων.

Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Έπαρχο, κ. Ανδρέα Χατζηπάκκο και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Έπειτα, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, έλαβε χώρα η παρέλαση για τη σημερινή εθνική επέτειο, στην οποία συμμετείχαν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων, των λαϊκών και χορευτικών συγκροτημάτων των κοινοτήτων της μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A