Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας της κοινότητας Παλαιομετόχου, μετέβη το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024 και προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τον Πανιερώτατο  πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος, προϊστάμενος του Ναού, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αγησίλαος Φιλή, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης  και ο Ιεροδιάκονος Βαρθολομαίος Χαραλάμπους.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της Θεομητορικής εορτής της Κυρίας Θεοτόκου., στην ερμηνεία της λέξης Ευαγγελισμός (ευ +  αγγελία), δηλαδή η καλή είδηση, που δεν είναι άλλη από την Ενανθρώπηση του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος, για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Υπογράμμισε  την επίσκεψη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ και το διάλογό του με την Παναγία και αναφέρθηκε στην οδό της θεώσεως που επέλεξε η Παναγία και αξιώθηκε να γίνει δοχείο της χάριτος του Θεού και σκεύος εκλογής, ώστε να φιλοξενήσει και να κρατήσει  στη μήτρα της «Τον πάντα βαστάζοντα», όπως ψάλλουμε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ναού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A