Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή Ζ’ Λουκά, 29 Οκτωβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Καλό Χωριό Ορεινής πλαισιωμένος από τον Οικονόμο Λοΐζο Πολυκάρπου και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Η Ευαγγελική περικοπή της ημέρας ήταν η αφορμή του κηρύγματος του Πανιερωτάτου, η θεραπεία της κόρης του αρχισυνάγωγου Ιαείρου και της αιμορροούσης γυναικός. «Η πίστη του Ιαείρου υπερνικά τον φόβο, όπως ακριβώς και η πίστη της γυναικός, που απλά με το άγγιγμα στα ρούχα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ελπίζει να λάβει την ίαση. Την αναγκαιότητα της πίστης προκειμένου να πραγματοποιηθεί το θαύμα, την επισημαίνει και την τονίζει ο ίδιος ο Χριστός. Στην αιμορροούσα λέει: «Θάρσει, θύγατερ, ἡ πίστις σου σέσωκέ σε», δηλαδή έχε θάρρος γιατί σε έσωσε η πίστη σου, και στον Ιάειρο, που τον ειδοποίησαν ότι η κόρη του πέθανε του απαντά: «μή φοβοῦ, μόνο πίστευε, καί σωθήσεται». Δέν πρέπει να λυγίζουμε μπροστά στους κινδύνους και τα προβλήματα της ζωής, όσο κι αν αυτά φαίνονται ανυπέρβλητα, τόνισε ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Στο τελος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος με τον Χριστιανικό Σύνδεσμο Γυναικών της κοινότητος «Αγία Θωμάΐς» απέδωσαν τιμητική πλακέτα στον κ. Νικόλα Παπαδημητρίου, ακούραστο εργάτη, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου και διετέλεσε για αρκετά έτη εκκλησιαστικός επίτροπος. Τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν τα κάλλιστα παρά Κυρίου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A