Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, λειτούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο κατά τη Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ζήνων Παραδεισιώτης, ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Κρουσταλάκης (Μητρόπολη Αργολίδος), και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. 

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος  τόνισε: «Εκείνο το οποίο μας ζητάει ο Χριστός είναι να υπερβούμε τον εαυτό μας, να στραφούμε με αγάπη  προς τον πλησίον, χωρίς να υπολογίζουμε σε ανταποδοτικό όφελος. Αυτός είναι ο νέος κανόνας των Χριστιανών: «ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθρούς ὑμῶν καὶ ἀγαθοποιείτε». Να απαντάμε με αγάπη στο μίσος και να αγαθοποιούμε ακόμη και τον εχθρό μας, αφού ο δρόμος για την σωτηρία περνάει από τον πλησίον. «Ἀγαπήσωμεν ἀλλήλους, ἵνα ἐν ὁμονοίᾳ ὁμολογήσωμεν» δηλώνουμε σε κάθε λ Θεία Λειτουργία.
Ο δρόμος της σωτηρίας  δεν είναι μοναχικός δρόμος, αλλά ο Χριστός μας προτρέπει να συμπορευτούμε με τον συνάνθρωπο μέσα στην Εκκλησία και με προϋπόθεση την αγάπη, ώστε να ομολογήσουμε ως ένα σώμα την πίστη μας στον Θεό».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Πανιερώτατος  ευχαρίστησε τον άγιο Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την ανταπόκριση του αιτήματός της ενορίας της Αγίας Βαρβάρας της μητροπολιτικής μας περιφέρειας να προσκομίσουν τα ιερά θησαυρίσματα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, και τον παρακάλεσε όπως μεταφέρει στον Σεβασμιώτατο ένα εγκόλπιο.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A