Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Μεγαλοπρεπώς και ιεροπρεπώς εορτάστηκε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Νεοφύτου του Εγκλείστου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή του στην Πάφο, η οποία τόσο την παραμονή, όσο και ανήμερα της εορτής υποδέχθηκε μέγα πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Στον Εσπερινό, την 27η Σεπτεμβρίου 2023,  χοροστάτησε η Α.Μ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος συγχοροστατούντων και άλλων Αρχιερέων.

Το πρωί της Πέμπτης, 28 Σεπτεμβρίου 2023, τελέστηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Χύτρων κ. Λεοντίου.

Στον κατά πάντα γλαφυρό του λόγο ο Άγιος Φθιώτιδος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του εορτάζοντος Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου, ο οποίος σε ηλικία 25 ετών (1158 μ.Χ.) άρχισε να λαξεύει την σπηλιά, την Εγκλείστρα, της οποίας έδωσε μορφή και από τόπο φόβου και τρόμου τον έκανε τόπο αγάπης και χάριτος. Παρότρυνε το εκκλησίασμα πως από τη ζωή του Αγίου καλούμαστε κι εμείς να λαξεύουμε τις σκληρές επιφάνειες της καρδίας μας. 

Συνέχισε, ο Σεβασμιώτατος πως πατρίδα μας και προορισμός μας είναι η αγάπη η θυσιαστική και ολοκληρωτική. Ο Άγιος Νεόφυτος αγάπησε το Θεό και ο Θεός μας τον αντιπροσφέρει. Γι’ αυτό και υπάρχει στη ζωή μας, για να μας μάθει να αγαπάμε. Να αγαπάμε χωρίς προϋποθεσεις και συμφέροντα, χωρίς εξαιρέσεις και ιδιατερότητες». Κλείνοντας, «ευχήθηκε σε όλους να ζούμε την αγάπη του Αγίου Νεοφύτου και να μην την χορταίνουμε».

 Ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο για την παραχώρηση και πρόσκληση να προστεί της σημερινής πανηγύρεως και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χύτρων, για την αβραμιαία φιλοξενία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στη θεία Λειτουργία και τους καλωσόρισε στην πανηγυρίζουσα Μονή. 

Ακολούθησε η ιερά Λιτανεία της Λάρνακος του Αγίου Νεοφύτου  πέριξ του καθολικού και ακολούθως η απόλυση.

Το μεσημέρι παρετέθη Μοναστηριακή τράπεζα στήν οποία παρεκάθησαν οι Αρχιερείς, ο Ηγούμενος της Μονής Επίσκοπος Χύτρων, και οι Πατέρες της Μονής και άλλοι Κληρικοί

Μετά το γεύμα ο Σεβασμιώτατος Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφθηκε την Εγκλείστρα του Αγίο

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A