Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, το απόγευμα στις 6.30 μ.μ.,  ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα υποδεχθεί από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, τη λειψανοθήκη, η οποία περιέχει τεμάχια της άφθαρτης καρδίας, του Ιερού Λειψάνου και των Ιερών Αμφίων του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού και Θαυματουργού, στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας.

Στη συνέχεια, θα γίνει μεταφορά με πομπή στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, θα ακολουθήσει σύντομη δέηση και πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Την Κυριακή, 1η Οκτωβρίου 2023, το πρωί, ο Πανιερώτατος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.

Την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2023, το εσπέρας (6.00 μ.μ), ο Πανιερώτατος θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Ταμασέως στην κοινότητα του Πολιτικού.

Ανακοίνωση

Πληροφορούμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι, μετά από πρόσκληση του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας και με ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, θα μεταφερθεί στην Κύπρο από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, λειψανοθήκη, η οποία περιέχει τεμάχια της άφθαρτης καρδίας, του Ιερού Λειψάνου και των Ιερών Αμφίων του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού και Θαυματουργού.

Τα ιερά αυτά θησαυρίσματα, θα εκτεθούν προς προσκύνηση από τους πιστούς στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη Κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας, από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023.

Η επίσημη υποδοχή, θα γίνει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας και στη συνέχεια θα γίνει μεταφορά με πομπή στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 6:30 το πρωί μέχρι τις 9:30 το βράδυ.

Προτρέπουμε τους πιστούς να προσέλθουν να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής 

28 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A