Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 6 Αυγούστου 2023, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στον
Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της κοινότητας Εργατών.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Οικονόμο Νικόλαο Δημητρίου και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. «Η θεία Μεταμόρφωση έλαβε χώρα 40 ἡμέρες πρίν από τό σταυρικό Πάθος τοῦ Κυρίου μας. Ἔπρεπε οἱ μαθητές νά κατανοήσουν ὅτι τό Πάθος ἦταν ἑκούσιο, δηλαδή γινόταν μέ τή θέλησή Του. Ἦταν ἡ θέληση τοῦ Θεοῦ Πατέρα καί ἡ ἐλεύθερη ἐπιλογή τοῦ ἐνανθρωπήσαντος Υἱοῦ, νά σώσει τό ἀνθρώπινο γένος αἴροντας τήν ἁμαρτία τοῦ κόσμου ἐπί τοῦ Σταυροῦ». «Στο γεγονός της Μεταμορφώσεως δεν άλλαξε ο Χριστός. Οι μαθητές μεταμορφώθηκαν. Ο Κύριος δεν αλλάζει πρόσωπα , σε αντίθεση με τον άνθρωπο που συχνά αλλάζει προσωπεία», τόνισε ο Πανιερώτατος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το 9μηνο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ και  το εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59, Σταύρου Στυλιανίδη.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη θυσία του ήρωα Σταύρου Στυλιανίδη.

Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος ευλόγησε τα σταφύλια κατά την παράδοση της Εκκλησίας, τα οποία διενεμήθησαν σε όλο το εκκλησίασμα.

Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο κρησφύγετο του ήρωα στο Επισκοπειό.

Παρόντες ήταν η ευρωβουλευτής Ελένη Σταύρου, ο βουλευτής ΕΔΕΚ Λάρνακος, κ. Ανδρέας Αποστόλου, οι εκπρόσωποι του Αρχηγού της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της Ελληνικής Δυνάμεως Κυπρου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ, κ. Ανδρέας Μαϊμαρίδης, ο πρόεδρος ένωσης κοινοτήτων κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης, οι κοινοτάρχες Εργατών, Επισκοπειού, Ψημολόφου, Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, οργανωμένων συνόλων και συγγενών του ήρωα.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A