Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Μεταμορφωθέντος Κυρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Συνοικισμού Ανθουπόλεως.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, πλαισιωμένων των Πρωτοπρεσβυτέρων Μιχαήλ Ευθυμίου και Παναγιώτου Καϊμακλιώτου, των Οικονόμων Χρίστου Λουκά και Κυριάκου Παπαλλή, του Πρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Καρατζιά και των Αρχιδιακόνων Μιχαήλ Νικολάου και Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μακαριώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα που απορρέουν από τη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως.

«Η Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως μας περιγράφει τη στιγμή εκείνη στο Όρος Θαβώρ τον Κύριο να αποκαλύπτει τη θεϊκή Του φύση και ουσία στους τρεις προκρίτους Αποστόλους, Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη».

Στο τέλος της ακολουθίας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία του την σημερινή ακολουθία, η οποία ενισχύει της κατοίκους της ενορίας του προσφυγικού οικισμού, γνωρίζοντας την εθνική του ευαισθησία στα θέματα του κυπριακού και της εθνικής μας συνειδήσεως.

Εκ μέρους του Ναού, ο Πανιερώτατος δώρησε στον Μακαριώτατο εικόνισμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς  Εικόνος πέριξ του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού.

Το παρόν τους έδωσαν οπλίτες της Ελληνικής Δυνάμεως Κύπρου, η πρόεδρος του Συνοικισμού Ανθουπόλεως, κα Φρόσω Αρμοστή και πλήθος κόσμου.

Να αναφερθεί πως οι κάτοικοι του συνοικισμού Ανθουπόλεως είναι πρόσφυγες  101 χωριών και πόλεων της Κύπρου, οι οποίοι κατοίκησαν στον συνοικισμό μετά  την τουρκική εισβολή του 1974.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A