Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το πρωί της Κυριακής, 21 Μαΐου 2023, εορτάσθηκε με κάθε λαμπρότητα  η μνήμη των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο περικαλλή Ναό των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δήμο Τσερίου.
Της Πολυαρχιερατικής Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο οποίος εκήρυξε και το θείο λόγο, αναφερόμενος στους Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη, στη σημασία του έργου της ιεραποστολής και στην αξία του ελληνισμού.
Μαζί με τον Επίσκοπο Άσσου, συνελειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Τζίτζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και Νιτρίας κ. Νικόδημος, έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο.
Τους Θεοφιλεστάτους πλαισίωναν ο Ιερομόναχος Νικόδημος Παντοκρατορινός, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριάκος Κασπαρής, Αδάμος Αδάμου, Ανδρέας Τουλούμης και Χρίστος Τσιοβάνου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο οικείος Ποιμενάρχης, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.
Παρόντες ήταν ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, και οι Δήμαρχοι Λακατάμειας, κα Φωτούλα Χατζήπαπα, και Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ.
Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης Ταμασού ανέφερε « Αισθανόμεθα επιτακτικό  το χρέος να ευχαριστήσωμεν τους αδελφούς Αγίουσ Αρχιερείς, οι οποίοι με την συμμετοχή των εις την Εορτή  μας προσέθεσαν χαράν και ευφροσύνη  εἰς την πνευματικήν μας πανήγυρι». Επίσης, ο Πανιερώτατος διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει το έργο της ιεραποστολής των δύο Αρχιερέων.
Εκ μέρους του Ναού, προσεφέρθη από ένα εγκόλπιο στους προσκεκλημένους αρχιερείς.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων των Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, καθώς και της Τιμίας χειρός της Αγίας Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, η οποία φιλοξενείται στον πανηγυρίζοντα Ναό, από τη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους. 
Να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συλλειτουργούν ένας ντόπιος  Επίσκοπος της Λατινικής Αμερικής με ένα ντόπιο Επίσκοπο της Αφρικής.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A