Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το εσπέρας του Σαββάτου, 20 Μαΐου 2023,  έλαβε χώρα ο Πολυαρχιερατικός εσπερινός προς τιμή των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσερι.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου (Οικουμενικού Πατριαρχείου) και του επιχώριου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Τους Αγίους Αρχιερείς πλαισίωναν ο Ιερομόναχος Νικόδημος Παντοκρατορινός, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριάκος Κασπαρής, Αδάμος Αδάμου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Χρίστος Τσιοβάνου, οι Οικονόμοι Σωτήριος Παπαγεωργίου και Θεόφιλος Αλχούρι, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας καλωσόρισε τους προσκληθέντες αρχιερείς, οι οποίοι διά της παρουσίας τους κοσμούν την πανήγυρη. Ο Πανιερώτατος δώρησε στους δύο αρχιερείς από ένα σετ εγκολπίων.

Ακολούθως, ο Επίσκοπος Σίλβεστρος κήρυξε το θείο λόγο και αναφέρθηκε στους δυο μεγάλους Βασιλείς και Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένης. Αναφέρθηκε στο έργο της ιεραποστολής και κατέληξε με ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Ταμασού για την αγάπη και φιλοξενία του.

Στο τέλος της ακολουθίας λιτανεύθηκε η ιερά εικόνα των Ισαποστόλων, τα ιερά τους λείψανα και η τιμία χείρα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, η οποία φιλοξενείται από τη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A