Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή προ της του Χριστού Γεννήσεως, 18 Δεκεμβρίου ε.έ., ο  Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας εις το στο Μετόχιον της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου του Αγίου Προκοπίου στην Λευκωσία.

Εκ του Ιερού βήματος συμπροσευχόμενος παρέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος

Στο κήρυγμά του, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ανέφερε μεταξύ άλλων πως για πολλά χρόνια άνθρωποι της Εκκλησίας κρύβαμε αυτόν τον «Ηλιον» από τις καρδιές των «εν σκότει και σκιά ανθρώπων» με τις συμπροφορές και τις πράξεις μας.

Προσέθεσε πως η Εκκλησία της Κύπρου για πολλές δεκαετίες παρά το φιλότιμο έργο ορισμένων επισκόπων και κληρικών δεν κατάφερε να λάμψει το φως του Χριστού στο σύνολο του λαού της.

Ο Πανιερώτατος  τόνισε πως δυστυχώς και πάλιν η εσωστρέφεια και ο κακώς νοούμενος παλαιοσυντηρητισμός αλλοίωσαν συμπεριφορές και διέφθειραν την γνήσια πίστη. και συνέχισε λέγοντας πως η Εκκλησία ως ποιμενικός θεσμός σε μεγάλο βαθμό απομακρύνθηκε και αποσυντονίστηκε με κακές πρακτικές από το λαό και τον αδίκησε με σοβαρά ανθρώπινα λάθη και παραλείπεις, όπως έλλειψή πρόνοιας και κατανόησης, ετσιθελικές συμπεριφορές και ξηρό λόγο.

«Γι΄αυτό όλοι μας σήμερα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει η εκκλησία. Και αυτό διοτι η Εκκλησία μας ανήκει είναι δική μας και πρέπει να μας επιστρέψει όλα οσα οι πρόγονοι μας της κληροδότησαν και σε δυνατότητες και σε οράματα. Σήμερα μας δίνεται με τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ακόμη μια ευκαιρία να φέρουμε πίσω από το σκοτάδι της ανιερότητας και την σκιά της σκληρής ζωής το λαό του Θεού και ξανα να τον φέρουμε σε επικοινωνία με τον Ηλιο της δικαιοσύνης και της Αγάπης, την Ανατολή Ανατολών τον Χριστό και το αξιακό σύστημα λυτρωτικών πανανθρώπινων αξιών του. Κυπριακέ λαέ αυτό που σου ζητάμε σήμερα η νέα γενιά των επισκόπων της Κύπρου μας με αίσθημα ταπείνωσης και ευθύνης μα προπαντός με διάθεση συγνώμης και διάθεση αγώνα αλλαγής είναι να αφήσετε για λίγο την πολύτιμη κυριακάτικη ξεκούραση σας και με τη ψήφο σας να μας δώσετε την εντολή να ξεκινήσουμε με πολλή δουλειά να βοηθήσουμε να ξεκουραστούν χιλιάδες ψυχές και ζωές συμπολιτών μας. Ζητούμε να μας δώσετε την ευκαιρία μια αγνής ειλικρινούς προσπάθειας να ξαναφέρουμε την εκκλησία πίσω στην υπηρεσία όλου του κυπριακού λαού και να την καταστήσουμε ξανά φιλική για όλους τους ανθρώπους. Η απόφαση βρίσκεται στη δική σας ψήφο για αλλαγή και μια νέα προσπάθεια με νέους ανθρώπους για το καλό του λαού μας. Αν καταφέρουμε να ξαναβάλουμε την εκκλησία πίσω στις ράγες του τρένου της ζωής των ανθρώπων και φωτίσουμε τις ζωές τους με την στήριξη έμπνευση και πρόνοια του Ήλιου της Αγάπης τότε να είστε σίγουροι ότι τα παιδιά της Κύπρου θα ξαναελευθερώσουν την πατρίδα τους και δεν θα την αφήσουν να χαθεί. Τότε η επανένωση του νησιού δεν θα φαντάζει όνειρο απατηλό μα πραγματικό στόχο που οι ενάρετοι άνθρωποι θα κυνηγούν με ζήλο και δεν θα το αντιμετωπίζουν με σκοπιμότητα. Ο Θεός ας μας φωτίσει όλους» κατέληξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής τέλεσε το μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A