Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Σε μια σεμνή τελετή αδελφοποιήθηκαν η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού «Ταμασέων Ωδές» και το φωνητικό σύνολο «Διάσταση» την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, στη Λεμεσό.
Σε μια σεμνή τελετή με τίτλο «Η άλλη διάσταση του Πολιτισμού», o Πολιτιστικός Όμιλος «Διάσταση» και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να στοχαστούν όσον αφορά την Τέχνη.
Για την μουσική και το πώς την αντιλαμβάνεται, μίλησε ο Πανιερώτατος. «Όσο πιο νωρίς ξεκινάει ένας άνθρωπος να ακούει μουσική, τόσο πιο καλό θα κάνει αυτό στην αντίληψη του και στην διάπλαση του χαρακτήρα του. Η μουσική επηρεάζει την καθημερινότητα του ανθρώπου και του κοινωνικού συνόλου. Όχι απλά τον απαλλάσσει από το άγχος,  αλλά τον βοηθά και στο να διαχειρίζεται τις διάφορες καταστάσεις, με ευστροφία και δημιουργικότητα.»
Σε ομιλία του, ο Δρ. Μενέλαος Αβραάμ, έκανε λόγο για την συνεργασία του Ομίλου με τον Μητροπολίτη αλλά και για την ενεργή συμμετοχή του Πανιερωτάτου στις τέχνες και τον πολιτισμό.
«Ο Μητροπολίτης βλέπει στις τέχνες εκείνο τον επιδραστικό παράγοντα, που μπορεί να κάνει τον άνθρωπο, πιο καλό, πιο δημιουργικό, πιο ηθικό. Άλλωστε και οι τέχνες είναι και αυτές μια άλλη μορφή προσευχής».
Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα το οποίο έντυσαν με τις φωνές τους και οι δύο χορωδίες, «Ταμασέων Ωδές» και το Φωνητικό Σύνολο «Διάσταση».

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A