Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή Ι’ Λουκά, 4 Δεκεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Όρθρου και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου των εκτοπισμένων προσφύγων της κοινότητος Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου, στην κοινότητα Μαθιάτη.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής. « Η συγκύπτουσα της σημερινής ευαγγελικής είχε υποδειγματική ευσέβεια απέναντι στον Θεό. Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια κουβαλούσε τον βαρύ σταυρό της ασθενείας της και όμως η σωματική της δυσκολία δεν την εμπόδιζε από το να παρευρίσκεται στη Συναγωγή ακούγοντας την διδαχή του λόγου του Θεού.
Η σημερινή γυναίκα του Ευαγγελίου είναι μία εικόνα της ανθρωπότητας και του κάθε ενός από εμάς. Έχουμε κυρτώσει από το φορτίο των μεριμνών, των παθών και των αμαρτιών. Δεν βλέπουμε πλέον ουρανό αλλά χώμα και αυτός είναι ο λόγος που συνοδοιπόρος μας είναι η θλίψη». Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο όραμα που καλείται να έχει ο κάθε Επίσκοπος για την Εκκλησία, για τους νέους, για την κοινωνική πρόνοια, τον πολιτισμό και τον κάθε άνθρωπο, ώστε να κατανοεί το διαχρονικό μήνυμα του Ευαγγελίου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκαν οι εορτές και τα μνημόσυνα πάντων των τεθνεώτων εκ της κοινότητος Αγίου Νικολάου Λευκονοίκου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου Νικολάου πέριξ του Ιερού Ναού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A