Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης, 21 Απριλίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας  χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Αχράντων Παθών στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο.

Ο Πανιερώτατος, κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, κήρυξε το θείο λόγο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σταυρική θυσία του Χριστού «Η σταύ­ρω­ση και ο Τί­μιος Σταυ­ρός προ­τυ­πώθη­­καν και προ­α­ναγ­γέλ­θη­καν προ­φη­τι­κά στην Παλαιά Διαθήκη. Ο Κύ­ρι­ος τε­λεί­ω­σε το επί γης έργο Του, πλήρες θαυ­μά­των και ση­μεί­ων, ευεργεσιών καί δι­δα­χών, «ἔ­δει πα­θεῖν», σύμ­φω­να με το σχέ­δι­ο της θείας Οικονομίας».

Ο Κύριος  προέλεγε το πάθος Του και την σταύρωσή Του, και προετοίμαζε τους Μαθητές Του για να μην σκανδαλιστούν, όταν τον αντικρύσουν άπνουν πάνω στον Σταυρό. Η σταύ­ρω­ση είναι η πιο ­ηρωική  πρά­ξη του Ιησού. «Κάθε πρά­ξη καί κά­θε θαυ­μα­τουρ­γί­α τοῦ Χρι­στοῦ  εἶναι πολύ με­γά­λη και θεί­α καί ἀ­ξι­ο­θαύ­μα­στη, ἀλ­λά πι­ό ἀξι­ο­θαύ­μα­στος ἀ­πό ὅ­λα εἶ­ναι ὁ Τί­μι­ος Σταυ­ρός  Του», αναφέρει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση και παρότρυνε τον κάθε ένα να σηκώνει τον σταυρό που του δίνει ο Θεός, αγογγύστως, όπως και ο Ίδιος ο Χριστός σήκωσε την αμαρτία του κάθε ανθρώπου και έδωσε την ψυχή για την δική μας σωτηρία και ανάσταση.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A