Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή της Χαναναίας, 6 Φεβρουαρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην κοινότητα των Καπέδων.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Παρασκευάς Αγάθωνος, Προϊστάμενος του εν λόγω Ιερού Ναού και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, η οποία περιγράφει την αποκαλυπτική συνάντηση του Κυρίου με μια άγνωστη Χαναναία γυναίκα, η οποία εθεωρείτο από τους Ιουδαίους ως αιρετική ειδωλολάτρισσα λόγω καταγωγής και θρησκείας. «Η Χαναναία γυναίκα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσει τον Κύριο, επειδή η πίστη που είχε μέσα της φλόγιζε την καρδιά της από αγάπη. Ζητούσε το έλεος του Θεού, γιατί δεχόταν πως ο Κύριος είναι ο Θεός. Θεωρούσε, δηλαδή, ότι Αυτός ως Θεός έχει την εξουσία να συγχωρεί τις αμαρτίες των ανθρώπων και να χαρίζει το έλεος και την αγάπη του», ανέφερε ο Πανιερώτατος.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού τόνισε ότι πολλές φορές κλονιζόμαστε, όταν τα αιτήματά μας προς τον Κύριο παραμένουν αναπάντητα. Η αγάπη του Θεού για μας είναι ανεξάντλητη, ακόμα και όταν φαίνεται ότι δεν μας κάνει αποδεκτά τα αιτήματά μας. Πολλές φορές ο Κύριός μας δοκιμάζει την πίστη μας. Για λόγους που μόνο η αγάπη Του γνωρίζει, δεν απαντά στις προσευχές μας.

Τέλος, ο Πανιερώτατος κλείνοντας την ομιλία του παρότρυνε το εκκλησίασμα να έχει πίστη, διότι μόνο η πίστη και η εφαρμογή του αξιακού συστήματος των ευαγγελικών αρετών μπορούν να μετακινήσουν ή να κάνουν υποφερτά τα βουνά των προβλημάτων και των πειρασμών της καθημερινότητας. Ευχήθηκε σε όλους πίστη, αγάπη και ελπίδα, τα οποία οδηγούν στην μετάνοια τον αγώνα και φέρνουν στη ζωή μας υπομονή, ευλογία Θεού και αγιασμό στις ψυχές μας.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A