Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου και Κυριάκος Κασπαρής, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της Ευαγγελικής περικοπής των δέκα λεπρών. «Οι δέκα λεπροί φαίνεται πως είχαν μέσα τους κάποια πίστη στον Ιησού Χριστό. Όταν ο Κύριος τους έδωσε την εντολή να πάνε στους ιερείς, τότε αυτοί έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη στο Χριστό. Στο δρόμο ανακάλυψαν πως θεραπεύτηκαν. Μας δημιουργεί, όμως, μεγάλη έκπληξη η διαγωγή των εννέα λεπρών. Έδειξαν μεγάλη αχαριστία στον ευεργέτη τους. Φαίνεται πως στην καρδιά τους δε δοκίμασαν ευγνωμοσύνη και αγάπη για τον Κύριο. Ο ένας που γύρισε για να ευχαριστήσει τον Κύριο ήταν Σαμαρείτης.

Παρατηρούμε ότι ο Χριστός δε ζητεί την πίστη των ασθενών για να τους χαρίσει τη θεραπεία αλλά στέκεται δίπλα τους, ακούει τη φωνή τους, διαπιστώνει το δράμα που βίωναν και ως ο μόνος Ιατρός ψυχών τε και σωμάτων, τους ελευθερώνει από τη λέπρα.

Ο Κύριος χαίρεται για τη θεραπεία τους, αλλά θλίβεται για την αχαριστία των περισσοτέρων. Δυστυχώς τέτοια αγνωμοσύνη δείχνουν πολλοί άνθρωποι σήμερα. Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται σε ανάγκη, τρέχει και ζητεί τη βοήθεια του Θεού. Όταν όμως λάβει την ευεργεσία, τότε εύκολα ξεχνά το Θεό. Αυτό δείχνει πως η πίστη δε συνοδεύεται από την αγάπη.

Να δείχνουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Θεό για τις αμέτρητες αφανείς και φανερές ευεργεσίες του στη ζωή μας και να μην γινόμαστε αχάριστοι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τα μνημόσυνα του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, Αθανασίου Ιερομονάχου (ετήσιο), του Πατρός Ανδρέα, ο οποίος διετέλεσε εφημέριος στο Τσερι (32ο μνημόσυνο) και της γιαγιάς του Πατρός Ραφαήλ Μισιαούλη, Χριστούλας (3μηνο).

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό, στον οποίο τέλεσε το 40νθήμερο μνημόσυνο του Πατρός Ανδρέα Αλιόσιν.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A