Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το απόγευμα της Κυριακής, 2 Ιανουαρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ στην κοινότητα του Μαθιάτη.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, και Δημητριανός, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Γεώργιος και Αδάμος, ο Οικονόμος Χρήστος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ και οι Ιεροδιάκονοι Ελπίδιος και Αρσένιος.
Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, Προϊστάμενος του Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας, και η Ηγουμένη της Μονής Παναγίας Παντανάσσης στον Κοτσιάτη, Επιφανία μοναχή.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ. Επίσης, αναφέρθηκε με θεολογικό τρόπο, τόσο στη δύναμη που αντλούν οι πιστοί από τα Ιερά Λείψανα των Αγίων, όσο και στα ποικίλα θαύματα που πραγματοποιούν καθημερινά οι Άγιοι.
Ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στην ευπρέπεια του παρεκκλησίου και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλή και πεφωτισμένη χρονιά και καλή δύναμη.

Στο τέλος τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού λειψάνου του Αγίου, το οποίο προσκόμισε η Ηγουμένη της Μονής Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη, πέριξ του Ιερού παρεκκλησίου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A