Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Κυριακή προ των Φώτων, 2 Ιανουαρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε εις τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, αυτόν του Διακόνου, τον μοναχό Γαβριήλ, μέλος της αδελφότητος του Ανδρώου Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος, Προϊστάμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου, και Βαρνάβας, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Θεόδωρος, Πρωτοσυγκελλεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, και Διονύσιος, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ραφαήλ και οι Ιεροδιάκονοι Παΐσιος και Αββακούμ.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στο μυστήριο της ιερωσύνης, το οποίο ιδρύθηκε από τον Σωτήρα Χριστό, με σκοπό να καλύψει μια βαθιά ανάγκη της ζωής και της υπόστασης της Εκκλησιάς. «Η Εκκλησία αποτελεί καθίδρυμα πνευματικό και αόρατο, προσιτό στον άνθρωπο μόνο διά της πίστεως, από τη θεία της πλευρά, ενώ από την ανθρώπινή της πλευρά παρουσιάζεται ως καθίδρυμα ιστορικό και φιλανθρωπικό».

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος ανέφερε το λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος αναφέρει ότι «οι γιατροί οφείλουν να έχουν τεράστια γνώση και πείρα, για να μπορέσουν να προχωρήσουν στη θεραπεία των πληγών και των ασθενειών του σώματος, αντίστοιχα, οι ποιμένες των ψυχών, πόσο περισσότερες γνώσεις και πείρα οφείλουν να έχουν και πόσο μεγαλύτερη ευθύνη αναλαμβάνουν, διακονώντας στην θεραπεία των ψυχών των χριστιανών».

Τέλος, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε στον πατέρα Γαβριήλ καλή διακονία και ευχήθηκε όπως ο Ιησούς Χριστός τον ενισχύει να προοδεύει και να αγιάζεται χάριτι θεία του Αρχηγού της Εκκλησίας μας και Ποιμένα όλων, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A