Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το εσπέρας της Παρασκευής, 10 Δεκεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Νόμωνος και Βηχιανού στην κοινότητα της Ανάγυιας.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Κυκκώτης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Αδάμος Αδάμου και Ανδρέας Σολωμού, προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο Οικονόμος Νικόλαος Δημητρίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους δύο εορτάζοντες Αγίους. Τόνισε ότι δεν είναι αδύνατο κι εμείς να γίνουμε όμοιοί με αυτούς. μιμούμενοι τον τρόπο που αντιμετώπιζε τους πειρασμούς, τη ζέση με την οποία δίδασκε τους ανθρώπους, τη θέρμη που τόν κατείχε στο να προσεύχεται και να αγρυπνά, αλλά και την απαλλαγή από κάθε τι υλικό, μπορούμε κι εμείς να μετέχουμε της Χάριτος που είχε αξιωθεί να αποκτήσει από την άσκηση και τους αγώνες. Μιμούμενοι τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τους πειρασμούς, τη ζέση την οποία είχαν και με την οποία δίδασκαν τους ανθρώπους, τη θέρμη που τους διακατείχε στο να προσεύχονται και να αγρυπνούν, αλλά και την απαλλαγή από κάθε τι μάταιο και υλικό, μπορούμε κι εμείς να μετέχουμε της Χάριτος που είχαν αξιωθεί να αποκτήσουν από την άσκηση και τους αγώνες.

Στο τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων των Αγίων πέριξ του Ιερού Ναού.

Ανήμερα της εορτής, 11 Δεκεμβρίου 2021, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A