Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Το διήμερο 15 και 16 Οκτωβρίου 2021 τελέστηκαν με λαμπρότητα και κατάνυξη τα εγκαίνια του περικαλλέστατου Ναού του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτου στην κοινότητα των Αγίων Τριμιθιάς.

Αφ’ εσπέρας, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μετέφερε στον προς εγκαινισμό Ιερό Ναό τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας του ιατρού. Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος απέθεσε, σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, τα τίμια και ιερά λείψανα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Μαρίνης και Ειρήνης.

Ακολούθως, τελέσθηκε ο Εσπερινός των Εγκαινίων, χοροατατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐου.

Προ της απολύσεως, λαβών τον λόγον ο Πανιερώτατος, ανέφερε την σημαντικότητα που έχουν τα εγκαίνια για ένα Ναό. «Κάθε Ναός είναι ένα πνευματικό λιμάνι, ένα θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων, ένα σκήνωμα της δόξης του Θεού. Ο Ναός αυτός ανηγέρθη μετά πολλών κόπων και αγωνιών, αλλά ταυτόχρονα και πολλών ευλογιών από μέρους του Θεού και του Προφήτου Ηλίου», ανέφερε ο Πανιερώτατος. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, ο οποίος εισέφερε το ποσο των εκατό χιλιάδων ευρώ για την αγιογράφηση του τρούλου του εν λόγω Ναού, όλους όσους συνέβαλαν στην ανέγερση του Ναού όλα αυτά τα χρόνια, ζώντες και κεκοιμημένους, κληρικούς και λαϊκούς, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους εν ενεργεία και τους απερχομένους, την Πρόεδρο και τα μέλη του Χριστιανικού Συνδέσμου, και όλους τους κατοίκους της κοινότητος, που κατάφεραν με υπομονή, επιμονή, πίστη και προσευχή να περατώσουν αυτό τον περικαλλή Ναό που κοσμεί την περιοχή.

Σήμερα Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021, τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Ακολούθως, τελέσθηκε η Ακολουθία των εγκαινίων, κατά την οποία ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ερμήνευε στους πιστούς τα τελούμενα και τον θεολογικό συμβολισμό τους.

Μετά την ολοκλήρωση του καθαγιασμού της Αγίας Τραπέζης, τελέσθηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία προϊσταμένου του Μητροπολίτου της των Ταμασέων Εκκλησίας κ. Ησαΐου.

Ακολούθως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Οικονόμος Ανδρέας Ανδρέου, ομίλησε αναφερόμενος στο χρονικό ανεγέρσεως και ολοκληρώσεως του ιερού έργου. Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ησαΐα, για την ποικιλότροπη στήριξη και αυμπαράστασή του, όλους τους συνεργάτες του, τον συνεφημέριό του Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κωνσταντινου, καθώς και όλους τους φιλοτίμως αναλαβόντες και επιτυχώς διεξελθόντες το δύσκολο έργο της ανεγέρσεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, σε ανάμνηση διηνεκή και ενθύμηση της μεγάλης ημέρας των Εγκαινίων, ανεγνώσθη η Πράξη των Εγκαινίων και απεκαλύφθη υπό του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, Οικονόμου Ανδρέου Ανδρέου, και του Προέδρου της Κοινότητος, κ. Γιώργου Ιακώβου, η εντετοιχισμένη μαρμάρινη μνημειακή πλάκα, φέρουσα σχετική αναθηματικής επιγραφή.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Ακολουθία των Εγκαινίων και της πρώτης Θείας Λειτουργίας, τον Πανιερώτατο πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού και άλλων Μητροπόλεων.

Τους ύμνους απέδωσαν μέλη της χορωδίας της Ιεράς Μονής Κύκκου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A