Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Τεράστια ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής είναι η ανέγερση του πρώτου εξωκλησιού, αφιερωμένο στον τοπικό άγιο Όσιο Πανηγύριο του εν Μαλούντα στην ομώνυμη κοινότητα. 

Στις 14 Μαΐου 2019, το εσπέρας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού εξωκλησιού του Αγίου Πανηγυρίου στην κοινότητα Μαλούντας. Στην συνέχεια ακολούθησε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου συμπαραστατούμενου από πλειάδα κληρικών. 

Στον σύντομο λόγο του ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην ανέγερση του εξωκλησιού. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον κοινοτάρχη Μαλούντας κ. Γιώργο Χαραλάμπους και την οικογένεια του που ανέλαβαν ένα τεράστιο μέρος των εξόδων για την ανέγερση του εξωκλησιού.

 Ακολούθως ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε και τον εφημέριο της κοινότητας Οικονόμο π. Μάριο Ιωαννίδη για την συνεργασία του αλλά και τον ζήλο που έδειξε στην ανέγερση του εξωκλησιού. 

Ο Πανιερώτατος κλείνοντας τόνισε την σημασία της ανεγέρσεως ιερών ναών στις μέρες μας, διότι ένας ιερός ναός είναι σύμβολο σωτηρίας της ψυχής του ανθρώπου. Επιπλέον πρόσθεσε ότι ένας ναός είναι η μεγαλύτερη κληρονομία που μπορούμε να αφήσουμε εμείς οι μεγαλύτεροι στην νεότερη γενιά. 

Μετά από το τέλος του εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτανεία πέριξ του ιερού ναού. 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A