Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Από το 1945 και μετά, η 9η Μαΐου καθιερώθηκε ως η μέρα της νίκης των λαών κατά του ναζισμού και του φασισμού. Η συντριβή της ναζιστικής Γερμανίας γέμισε με ελπίδα ολόκληρο τον πλανήτη, που θα κυριαρχούσε η Ειρήνη, η Δημοκρατία και η Ελευθερία. Ένας κόσμος γεμάτος ελπίδα… 

Η Μητρόπολή μας, θέλοντας να τιμήσει και φέτος αυτή την Επέτειο, διοργάνωσε το Σάββατο, 11 Μαΐου 2019, διάφορες Εκδηλώσεις στο χώρο της Μητροπόλεως στο Επισκοπειό. Στις 10.00 το πρωί τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Ανδρέου και Πάντων των εν τη Ρωσική Γη Διαλαμψάντων Αγίων, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αποθανόντων κατά το Β΄ παγκόσμιο Πόλεμο. Στο τρισάγιο, του οποίου προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, παρέστη και ο Έντιμος Υπουργός Αμύνης κ. Σάββας Αγγελίδης. Ο κ. Αγγελίδης εκφώνησε τον Επιμνημόσυνο λόγο, στον οποίο αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της Επετείου αυτής, για να μπορεί να ζει σήμερα ολόκληρος ο Πλανήτης μέσα σε συνθήκες Ελευθερίας και τόνισε ότι πρέπει να γίνει από κοινού μία προσπάθεια, Εκκλησίας και Πολιτείας, για την καθιέρωση αυτού του Εορτασμού.

Με το τέλος του Τρισαγίου έγινε λιτανεία εις μνήμη των θυμάτων του πολέμου , κατά τη διάρκεια της οποίας ψαλλόταν το «Χριστός Ανέστη» και αναπέμφθηκαν Δεήσεις.

Το υπόλοιπο της Ημέρας επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις στον προαύλιο χώρο της Μητροπόλεως. Άρχισε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που διήρκεσε μέχρι αργά το απόγευμα. Το μεσημέρι, μετά από ομιλία του Πανιερωτάτου, και άλλων αξιωματούχων της Ρωσικής Πρεσβείας, τιμήθηκαν οι εν ζωή Βετεράνοι αλλά και μετά θάνατον Πολεμιστές του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκονται στην ευρύτερη Περιφέρεια της Μητροπόλεώς μας. Απονεμήθηκε σ’ αυτούς ή τους συγγενείς τους, εκ μέρους του Μητροπολίτου μας, Τιμητική Διάκριση και Αναμνηστικό Μετάλλιο για τη συμμετοχή τους στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συμβολή τους στην επικράτηση της Ειρήνης μεταξύ των Λαών.

Στη συνέχεια παρετέθη σε όλους τους παρευρισκόμενους πλούσιο γεύμα με παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα. Μετά το γεύμα, ο Μητροπολίτης Ταμασού τίμησε τον Υποστράτηγο Ε. Α. Χριστόδουλο Αραούζο με το μεγαλόσταυρο της Ειρήνης για τη συμβολή του στην επιμόρφωση των εθνοφρουρών της Εθνικής Φρουράς σε θέματα  πολιτισμού και πρόληψης των εξαρτήσεων.

Το απόγευμα αναπέμφθηκε Δέηση για ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, που ανευρέθηκαν πρόσφατα στο Μιτσερό και υπέρ υγείας των μεταναστών, που φιλοξενούνται, ζουν ή και εργάζονται στην Κύπρο. 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με μουσικά αφιερώματα από τη Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Ταμασέων Ωδές».

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A