Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με κατάνυξη τελέσθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 12 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Ο Πανιερώτατος στην περιεκτική ομιλία του είπε ότι ο Ακάθιστος Ύμνος διακατέχεται από το έντονο στοιχείο της χαράς. 

Αυτό το πολλαπλώς αποδιδόμενο στην Πάντων Χαρά «Χαίρε», που αναπέμψαμε όλοι μας απόψε. μας το ανταποδίδει η Χάρη Της με εσωτερική αγαλλίαση και εξωτερικό θάμβος. Πηγή χαράς η Θεοτόκος, χαρά και παρηγοριά στα «παιδιά» της.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος τόνισε ότι η σύναξη του Ακαθίστου είναι μια αιώνια επανάληψη του Ευαγγελισμού, το Χαίρε του Αγγέλου από μέρους μας και το κοσμοσωτήριο άγγελμα της Σάρκωσης του Λόγου του Θεού. Γι’ αυτό εν ευγνωμοσύνη ψάλλουμε και μετά χαράς υποδεχόμαστε την ευλογία και το δώρημα. Επίσης είναι και το υμνολόγημα της Ρωμανίας, της ένδοξη Ρωμιοσύνης που δεν τελείωσε το 1453 αλλά εξακολουθεί να υπάρχει και να θάλλει μέσα στο ελληνορθόδοξο φρόνημα.

Κλείνοντας ο Πανιερώτατος θύμισε σε όλους τους πιστούς ότι ακοές πολέμων και ταραχών προσβάλουν το ανθρωπιστικό μας συναίσθημα και την ανθρώπινη αγωνία μας. Ο κόσμος φλέγεται, υπό την τυραννία αιμοσταγών και παρανοϊκών υπανθρώπων. Οι δικές μας πατρίδες Ελλάδα και Κύπρος πέρασαν  και περνούν κρίσιμες ώρες κτυπημένες από τα διεθνή συμφέροντα. Οι άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, η ανεργία θερίζει, ο καρκίνος λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του ανθυγιεινού τρόπου της σύγχρονης ζωής αποδεκατίζει, το άγχος και η αδικία οδηγούν στη μελαγχολία και στην αυτοκτονία. Μα περισσότερο η πνευματική μόλυνση της ψυχής μας από κάθε τι ανίερο και άηθες οδηγεί στην παντοτινή απώλεια. Σε όλο αυτό το χάος έρχεται ως μητέρα φωτός και ακτίνα υπέρλαμπρη η Μητέρα όλων μας, η πάντων Χαρά και προστασία, η Υπεραγία Θεοτόκος μεσιτεύοντας στον Ελεήμονα Θεό για την σωτηρία μας. 

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A