Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «εξαρτήσει και νεολαία στη 2ηΜ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού στην Κλήρου. 

Η ημερίδα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Διοικητή της Ταξιαρχίας κ. Χριστόδουλο Αραούζο.

Ακολούθως ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και πρόεδρος του Δ.Σ του ΚΕΝΘΕΑ κ. Ησαΐας,  χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας ότι η Ε.Φ. αποτελεί σταθερό συνεργάτη του ΚΕΝΘΕΑ  από το 2012, συνεχίζοντας αδιάκοπα με την οικονομική στήριξη της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου να παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη και προληπτικά προγράμματα στους εθνοφρουρούς και στα στελέχη της Ε.Φ..

Ο Πανιερώτατος, απευθυνόμενος προς τους εθνοφρουρούς, έκθεσε στατιστικά τα οποία αποδεικνύουν την ανησυχία αλλά και την ανάγκη να βρισκόμαστε ανάμεσα στους εθνοφρουρούς. Το 2015 συμπεριλήφθηκαν στην πανευρωπαϊκή έρευνα ανάμεσα στο μαθητικό πληθυσμό για πρώτη φορά ερωτήσεις σχετικά με την ενασχόληση  με τα τυχερά παιχνίδια. Τα ποσοστά στην Κύπρο δυστυχώς, είναι ανάμεσα στα τρία ψηλότερα. 23%  των νέων έχουν στοιχηματίσει για λεφτά, ενώ 25% έχουν στοιχηματίσει μέσω διαδικτύου. Όσον αφορά το αλκοόλ, η συγκεκριμένη έρευνα αναδεικνύει και πάλι την Κύπρο ανάμεσα στις τρείς πρώτες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες οι νέοι κάνουν κατάχρηση αλκοόλ. 

Κλείνοντας ο Πανιερώτατος τόνισε στα στελέχη της Ε.Φ. ότι αποτελούν στήριγμα, πρότυπο αλλά και πολλές φορές σύμβουλοι στους εθνοφρουρούς, για αυτό ο ΚΕΝΘΕΑ θα είναι πάντα δίπλα τους ό,τι και αν χρειαστούν.

Στην συνέχεια μίλησαν κατά σειρά ο κ. Μιχάλης Σιάτης κλινικός ψυχολόγος, με θέμα «εξαρτήσεις και νέοι-κατανόηση του φαινομένου της εξάρτησης», η κα. Παντελίτσα Νικολάου κλινική ψυχολόγος, αναπληρώτρια και ανώτατη συντονίστρια του ΚΕΝΘΕΑ με θέμα «αλκοόλ-ασφάλεια στο δρόμο» και οι κυρίες Βιολέτα Χριστοφή και Έλενα Πέτρου (Συμβουλευτική Ψυχολογία Πανεπιστήμιο «Νεάπολις») με θέμα «Γνωστικές Διαστρεβλώσεις και τυχερά παιχνίδια. Οι απόψεις των νέων».

Η ημερίδα έκλεισε με επίδοση αναμνηστικών πλακετών.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A