Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με την ευκαιρία της έκλειψης της Σελήνης (κόκκινο φεγγάρι), η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής,  σε συνεργασία με την Αστρονομική Εταιρεία Κύπρου και τα φροντιστήρια Φάκα οργάνωσαν “Αστρονομική βραδιά” στον περίβολο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, στο Επισκοπειό.

Εκ μέρους των διοργανωτών η βραδιά αφιερώθηκε στους  Πυρόπληκτους  της περιοχής της Αττικής στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9:00 η ώρα με επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων και δέηση υπέρ υγείας των πυρόπληκτων αδελφών μας.

Στη συνέχεια απηυθύναν χαιρετισμούς στην Εκδήλωση ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού  και εκ μέρους της Αστρονομικής Εταιρείας Κύπρου, ο Διευθυντής   κ. Χρύσανθος Φάκας .

Ακολούθως, ο Αστροφυσικός κ. Χρύσανθος Φάκας έκανε μια σύντομη αναφορά στη λειτουργία του Σύμπαντος και του Διαστήματος, ενώ, στη συνέχεια ανέλυσε περιληπτικά τα συστήματα  των Πλανητών και των Αστέρων. Ακολούθως, ερμήνευσε το φαινόμενο της έκλειψης, την ώρα που αυτή βρισκόταν εν εξελίξει.

Πολλά τηλεσκόπια, τοποθετημένα στον προαύλιο χώρο, έδιναν τη δυνατότητα σε δεκάδες επισκέπτες, να παρακολουθούν το φαινόμενο, ενώ ταυτόχρονα άκουγαν με προσοχή την περιγραφή του Αστροφυσικού .

Η “Αστροβραδιά” ολοκληρώθηκε με το πέρας του φαινομένου, μετά τις 11 το βράδυ, μέσα σε χειροκροτήματα, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλήμα.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A