Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής θέλοντας να τιμήσει τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 διοργάνωσε και φέτος διάφορες εκδηλώσεις.

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου φέτος λόγω της εορτής της Κυριακής των Βαίων κατά την 1η Απριλίου, έγινε συνεορτασμός των δύο Εθνικών Επετείων στις 25 Μαρτίου.

Έτσι, την Κυριακή 25 Μαρτίου, στις 10.30 το πρωί έγινε Πανηγυρική Δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, στην οποία προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας, πλαισιωμένος από πλειάδα Κληρικών της Μητροπόλεως.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο εκπροσωπών την Κυβέρνηση, Έντιμος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μυνήματα που αφήνουν οι ήρωες σε όλους μας σαν ιερά παρακαταθήκη.

Στη συνέχεια στην Κεντρική Λεωφόρο πραγματοποιήθηκε Παρέλαση. Την Παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Γιώργου Ιωσηφίδη.

Στη συνέχεια έγινε η Υποδοχή του αντιγράγου ιερού εικονίσματος της Παναγίας της Ελεούσης του Κύκκου που τοποθετήθηκε μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εντός από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, πλειάδα Κληρικών, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Έπαρχος Λευκωσίας, Κοινοτάρχες, Εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας, Εκπαιδευτικοί και εκατοντάδες κόσμου.

Ακολούθως την Παρέλαση άνοιξαν Κληρικοί της Μητροπόλεως κρατώντας, την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία, τα σύμβολα του Έθνους και της Κρατικής μας Υπόστασης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, συγκίνηση σκόρπισαν με το παρών τους που έδωσαν στην Παρέλαση επιζώντες αγωνιστές, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Πέραν των χιλίων ατόμων, που συμμετείχαν στις ομάδες των μαθητών των Λυκείων, Δημοτικών Σχολείων, Νηοιαγωγείων αλλά και άλλων Οργανωμένων Συνόλων της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής, με τη ζωντάνια αλλά και τη λεβεντιά που τους διακρίνει, μετέδωσαν το μήνυμα παρελαύνοντας ότι αποτελούν μια βέβαιη ελπίδα για το μέλλον της Πατρίδας μας.

Την Παρέλαση έκλεισαν οι ποδηλάτες του Ποδηλατικού Ομίλου της Μητροπόλεως μας ” Άγιος Μνάσων “.

Και φέτος οι Εκδηλώσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A