Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η κοινότητα της Κάτω Μονής υποδέχθηκε το εσπέρας της Πέμπτης, 28 Οκτωβρίου 2021, την εικόνα της Παναγίας της επικαλουμένης Παναγίας της Παντανάσσης της Εθνοφρουρούσας, η οποία φυλάσσεται στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται εντός του Τάγματος Στρατηγείου.

Την εικόνα υποδέχθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας στην είσοδο του κεντρικού ναού της κοινότητος.

Αμέσως μετά τελέστηκε ο Παρακλητικός κανόνας προς την Παναγία την Παντάνασσα, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ταμασού, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, μιλώντας για την Υπεραγία Θεοτόκο και τη σύνδεσή της με το έπος του 1940, που ενίσχυε τους στρατιώτες κατά τη διάρκεια του πολέμου.σε όλη αυτή την περιπέτεια ο λαός μας είχε ως ίνδαλμα και προστασία και σκέπη την Υπεραγία Θεοτόκο. «Με την πίστη στο πρόσωπό της, στη μητρική της παρρησία, έβλεπε ο λαός επάνω στις βουνοκορφές την πανάχραντη μορφή της να προπορεύεται των στρατευμάτων», ανέφερε ο Πανιερώτατος. Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης. Έκανε λόγο για το όραμα που είδε ο Όσιος Ανδρέας ο διά Χριστόν σαλός, ο οποίος κατά την διάρκεια ιεράς αγρυπνίας είδε την Παναγία «να απλώνει το Μαφόριό της, την Εσθήτα της επάνω στον προσευχόμενο λαό και να υπόσχεται την διηνεκή προστασία και σκέπη σε αυτόν».

Στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Παντανάσσης.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A