Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την Παρασκευή, 1 Απριλίου 2022, τελέστηκε δοξολογία για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς.

Της δοξολογίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως.

Πριν την έναρξη της δοξολογίας, ο Πανιερώτατος μετά του κλήρου υποδέχθηκε αντίγραφο του εικονίσματος της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Τήνου, το οποίο προσκόμισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ιστορικός και Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου κ. Πέτρος Παπαπολυβίου.

Παρόντες τόσο στη δοξολογία όσο και στην παρέλαση ήταν εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής, η Ερίτιμη κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Δημήτρης Δημητρίου, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ κ. Χάρης Γεωργιάδης και κ. Σάβια Ορφανίδου, ο βουλευτής της ΔΗΠΑ κ. Αλέκος Τρυφωνίδης, εκπρόσωποι των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΕΛΑΜ, ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσόκκος, ο Γενικό Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας κ. Μάριος Παναγίδης, οι Δήμαρχοι Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Λακατάμειας κ. Φωτούλα Χατζήπαπα, Τσερίου κ. Σταύρος Μιχαήλ, Ακανθούς κ. Ελένη Χατζήμιχαηλ, ο Ταξίαρχος κ. Κωνσταντίνος Στυλιανού, ο Υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ, εκπρόσωπος του Σταθμάρχη Αστυνομίας Λακατάμειας, Θρονικοί επίτροποι, οι κοινοτάρχες των κοινοτήτων της Μητροπόλεως Επισκοπειού, Αναλυόντα, Περάτων Ορεινής, Πάνω και Κάτω Δευτεράς, Πολιτικού, Εργατών, Καμπιών, Ψημολόφου, Συνοικισμού Ανθούπολης, Παλαιχωρίου Μόρφου, προέδροι των Χριστιανικών Συνδέσμων της Μητροπόλεως, τοπικοί παράγοντες, προέδροι και εκπρόσωποι άλλων οργανωμένων συνόλων.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, στην οποία συμμετείχαν γυμνάσια, δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, κατηχητικά, οργανωμένα σύνολα, σωματεία, οι χριστιανικοί σύνδεσμοι της μητροπολιτικής περιφέρειας, εθνοφύλακες, ο ποδηλατικός όμιλος «Άγιος Μνάσων», το ΚΕΝΘΕΑ, στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ταμασού, το ΚΥΚΑΤ και το πυροσβεστικό όχημα της Μητροπόλεως. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην παρέλαση συμμετείχαν και οι Ουκρανοί πρόσφυγες, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Κύπρο από τον Μητροπολίτη Ταμασού.

Χρέη Τελετάρχου στην υποδοχή της Εικόνος και στην δοξολογία εκτελούσε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού ενώ χρέη εκφωνητή της παρέλασης εκτελούσε ο Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A