Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Σε κλίμα κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, η ανάγνωση των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και ο εσπερινός της Αποκαθηλώσεως του αχράντου Σώματος του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη Φαίδωνος, τον Πρωτοπρεσβύτερο Αγησίλαο Φιλή και τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη, χοροστάτησε στην εσπερινό της Αποκαθήλωσης, ενώ μετά ακολούθησε η ταφή του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Ο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, κατά τη διάρκεια της δύσκολης ώρας του μαρτυρίου του Θεανθρώπου Χριστού βρήκε το θάρρος να ζητήσει την άδεια από τον Πιλάτο, για την αποκαθήλωση του νεκρού σώματος του Ιησού από τον Σταυρό προκειμένου να το προετοιμάσει για τον ενταφιασμό στον παραχωρούμενο, από τον ίδιο τον Ιωσήφ, λαξευμένο τάφο.

Οι πίστοι βίωσαν την κορύφωση του Θείου Πάθους προσκυνώντας αρχικά τον Εσταυρωμένο και στη συνέχεια, μετά την αποκαθήλωση, τον λαμπρά στολισμένο Επιτάφιο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εναποθέτοντας με ευλάβεια την προσευχή και τα αιτήματά τους.

Κατά τη διάρκεια των Αποστίχων του Εσπερινού, λιτανεύθηκε το «σώμα» του Κυρίου Ιησού πέριξ του Ιερού Ναού και ακολούθησε η εναπόθεσή του στο ανθοστόλιστο κουβούκλιο του Επιταφίου.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ