Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά τελέστηκε σήμερα το πέμπτο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατιστης κυρού Παύλου, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως στις 13 Ιανουαρίου 2019.

Στο Συλλείτουργο, που προηγήθηκε, προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, διάδοχος του μακαριστού Μητροπολίτου Παύλου, και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τους δύο Αρχιερείς πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Νικόλαος Γιαννουσάς, πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, και Διονύσιος Κοπτίδης, πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, ο Πρεσβύτερος Ανδρέας Αλιόσιν και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος κηρύττοντας τον θείο λόγο εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα για την τιμητική πρόσκληση και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας τονίζοντας πως το φάρμακο για την λέπρα του σώματος είναι η μονολόγιστη ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς τέλεσαν το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παύλου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής εις ένδειξη ευχαριστίας προσέφερε στον Σεβασμιώτατο ένα επιγονάτιο με απεικόνιση του Αγίου Ηρακλειδίου, προστάτου και πολιούχου της Μητροπόλεως Ταμασού. Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ησαΐα προσφέροντάς του ένα εγκόλπιο. Επίσης, ο Μητροπολιτικός Ναός προσέφερε στον Μητροπολίτη κ. Αθανάσιο ένα επιγονάτιο με απεικόνιση τον Μέγα Αρχιερέα Χριστό.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A