Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Την εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Γερόντισσας, ετοιμάζεται να εορτάσει η σεβάσμια και γεραρά Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους με την τέλεση πανηγυρικής Αγρυπνίας, σήμερα Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023.

Η πανήγυρις λαμπρύνεται με την παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος προσεκλήθη από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γαβριήλ και την περί αυτόν συνοδεία του, ώστε να προστεί των Ιερών Ακολουθιών.

Ο Πανιερώτατος , τον οποίο συνοδεύουν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Κουσιάππας, ο Αρχιδιάκονος του π. Ραφαήλ Μισιαούλης, ο Δήμαρχος Τσερίου κ. Σταύρος Μιχαήλ, και ο εκκλησιαστικός επίτροπος Τσερίου, κ. Φώτιος Αθανασίου, έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο και την αδελφότητα.

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής με τις εφέστιες Ιερές Εικόνες της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού και της Παναγίας Γερόντισσας να διακρίνονται, ο Γέροντας Γαβριηλ, προσέφερε μια ιερή εικόνα αγιογραφημένη της Παναγίας της Γερόντισσας και εξέφρασε λόγους ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς τον Πανιερώτατο για την αποδοχή της προσκλήσεως.

Στην αντιφώνησή του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής αντιφωνώντας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την τιμητική πρόσκληση του Αγίου Καθηγουμένου, να προσέλθει και να προστεί της ιεράς Πανηγύρεως, τον σεβασμό και την αγάπη του προς την Ιερά Μονή, αλλά και προς την Έφορο του Αγίου Όρους Υπεραγία Θεοτόκο, που τον αξίωσε να προσέλθει στά ιερά χώματα του Αγιωνύμου Όρους και να συνεορτάσει και να συνευφρανθεί μετά των Πατέρων.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού εξέφρασε τις πολλές του ευχαριστίες προς τον Ηγούμενο της Μονής, με τον οποίο συνδέονται τα τελευταία εννέα χρόνια, αφού το 2014 προσεκόμισαν αντίγραφο της Παναγίας της Γερόντισσας στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Δήμου Τσερίου.

Ο Πανιερώτατος προσέφερε στον Γέροντα Γαβριήλ εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου, προστάτου και πολιούχου της Μητροπόλεως Ταμασού, σταυρό ευλογίας και σταυρό επιστήθιο με απεικόνιση τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A