Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το διήμερο 20 και 21 Νοεμβρίου 2023, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας στο Παλαιομέτοχο πλαισιωμένος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη Φαίδωνος, προϊστάμενο του Ναού, τον Πρωτοπρεσβύτερο Αγησίλαο Φιλή και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο Κοντάκιο των Εισοδίων της Θεοτόκου, το οποίο αρχίζει με την φράση: «ο καθαρώτατος ναός του Σωτήρος». Αυτός ο χαρακτηρισμός αναφέρεται,βεβαίως, στην Παναγία. Την ονομάζει «ναόν» και μάλιστα «καθαρώτατον»,διότι στην γαστέρα της κατοίκησε ο Θεός. Ο Υιός και Λόγος του Θεού και Θεός». Ακολούθως, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην καθαρότητα που καλείται να έχει και να διατηρεί στην καθημερινότητά του ο κάθε χριστιανός, όπως η Παναγία ένεκα της καθαρότητός της κατέστη δοχείο του Αγίου Πνεύματος.

Ανήμερα της εορτής, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Κλήρου.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νυχίδης και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του, η οποία αποτελείτο από δύο μέρη, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, στη συνέχεια μετέφερε τις πατρικές ευχές του ιεραποστόλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β’, και τέλος διηγήθηκε εν συντομία στην καθημερινή ζωή, στις δυσκολίες και τα προβλήματα, που βιώνουν οι κάτοικοι της Αφρικής.

Ο πατήρ Νικόλαος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την τιμή που έκανε να λειτουργήσει στο ναό τους, καθώς δεν έχει ποτέ στα χρονικά λειτουργήσει Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην κοινότητα αυτή.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A