Get Adobe Flash player
Ζωντανές μεταδόσεις ακολουθιών

Διαδικτυακό Ραδιόφωνο Ι.Μ.Τ
Κυριακοδρόμιο
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ
Ποδηλατικός Ομιλος Μητροπόλεως
Θεία Λειτουργία
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην κοινότητα Αγίων Τριμιθιάς.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε, κατόπιν κανονικής αδείας του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο οποίος διακονεί την ιεραποστολή στην Λατινική Αμερική.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Ανδρέου, ο Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Τιμόθεος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για την άδεια, ευλογία και φιλοξενία, τους ιερείς και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ναού. Στη συνέχεια, ομίλησε για τις δυο προσωπικότητες των εορταζόμενων Αγίων και στάθηκε στην δωρεά ιατρεία ψυχών και σωμάτων, που παρείχαν στους ανθρώπους της εποχής τους και όχι μόνο. Δεν ζουσαν ως επάγγελμα την ιατρική αλλά ως λειτούργημα, κάτι που πρέπει να χαρακτηρίζει διαχρονικά τους ιατρούς.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην ακριτική κοινότητα της Μητροπόλεως Ταμασού, την κοινότητα Αγίων Βαβατσινιάς.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωναν οι ιερείς της αρχιερατικής περιφέρειας Ορεινής, οι πρωτοπρεσβύτεροι Ανδρέας Σωφρονίου, αρχιερατικός επίτροπος Ορεινής, και Βασίλειος Μιχάλ, ο Πρεσβύτερος Ιωάννης Αλιόσιν, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ανδρέας Αλιόσιν.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο των Αγίων Αναργύρων, αναλύοντας τον στίχο του αποστολικού αναγνώσματος «ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει. εἴτε δὲ προφητεῖαι, καταργηθήσονται· εἴτε γλῶσσαι, παύσονται· εἴτε γνῶσις, καταργηθήσεται».

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού να ιερουργήσει στους ναούς της μητροπολιτικής του περιφέρειας, τους ιερείς που προσήλθαν να συλλειτουργήσουν, τον εφημέριο του ναού, τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και όλους που προσήλθαν να τιμήσουν τους Αγίους Αναργύρους.

Στο τέλος, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων των Αγίων Αναργύρων.

ΤΥΠΙΚΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΗΡΙΔΗ
  • A  A  A  A  A  A